31 maj

Hej alla trogna läsare. Jag hör numer ganska ofta att "det vet jag redan det läste jag på din blogg".
Har fått en god natts sömn (till skillnad från allt gnällande från mig på sistonde), Storebror har sovit hos farmor och Lillan fick följa med på tjejmiddag, det verkar som det var jobbigt. Sovit gott i natt (fick "tvångsamma" för att bröstet inte skulle explodera) och hon har sovit en stund nu på förmiddagen också, har hunnit tvätta lite utan att släpa med henne upp och ner i källaren.
Kommer ihåg från förra året att det fanns skalbaggar på gräsmattan, har för mig att det bara var någon vecka, DE ÄR TILLBAKA, och det kan kanske vara så att de sover i jorden på vintern för skatorna har gått och ätit och ryckt upp gräset. Tog lite foton men de små rackarna vill inte sitta stilla, jag ringade in några (10 st) men missade nog åtminstonde hälften.
 Jag filmade dem också men det går inte att ladda upp här.
:)

27 maj

Vad ska man göra när man möts av denna blicken klockan 12, 1, 2, 3, 4 osv.
 
Ja, sova blir svårt.

26 maj

Som vissa vet så var jag hos mamma och pappa och hälsade på i helgen. Jag och alla barn sov så gott natten till söndag, Lillan vaknade första gången 05.50 (har aldrig hänt tidigare och med natten till idag antagligen aldrig mer), Storebror var den som höll mig vaken, han trillade ur sängen (10-15 cm hög madrass) som den snälla mamma jag är så lyfte jag upp honom och när han gjorde det en andra gång strax därefter fick han ligga kvar och kravla sig upp själv. När jag frågade på morgonen om han visste att han hade trillat ner på golvet sa han att han hade gjort det två gånger, men han var för trött för att krypa upp igen. Sen blev han kompis med en kille på lekplatsen som hette H, det heter min pappa och H frågade då var hans pappa var, han är på båten (för det vet väl alla...) Nu låter den lilla lite väl mycket, trodde att hon skulle somna eftersom det var lite si och så med det inatt.
Här är en bild från när vi hade kommit hem igår, ett litet bevis på hur stor idol en storebror kan vara.

Kram Anna

24 maj

Hej,
Sovit något sånär inatt, tack alla som blir bekymrade. Mamma lagade god mat igår, lax med pinjenötter, grönmögelost och grädde tillagat i ungen (så klart) med potatismos till, enkelt och gott. H vet vad du har och se fram emot när du kommmer hem.
Storebror är numer väldigt stor, nya jeans storlek 122 och de används utan att vikas upp, en tröja som ser ut att nästan passa mig är även den 122 och lagom, han växer nästan lite väl fort.
:) 

23 maj

Inatt har vi sovit. Tack Lillan. Hon vaknade första gången 02.15 och sen vid fyra och från sex är det väl si och så med sömnen men jag gick inte upp förrän åtta, sovmorgon med en timme jämfört med Storebror. Hade nån sagt till mig för ett år sen att jag inte skulle sova mellan halv elva och åtta med ev en kort vakenperiod när Storebror dundrar in i vår säng så tror jag inte att Lillan hade funnits, jag saknar mina lugna och långa nätter, fast jag ångrar inte Lillan, hon kan nog vara värd det i längden hon lär väl sig att sova hon med.
Så här ser de ut idag på morgonen.

:)

22 maj

Godmorgon!
Vilken underbar natt, INTE! Somnade 22.30 blev sen väckt 00.15 slummrade till 01.00 MAT, 02.15 MAT, 03.30 MAT, från 04.00 PIP. Glömde att den store killen kom vid tvåtiden och trodde att han kissat i sängen, ner på toa och kissa med honom och vid fyra var jag nere med den lilla. Jag vill sova... hoppas att det inte blir värre... :)

Hej igen,
Nu har jag och Lillan kommit hem efter att ha varit på jobbet och hälsat på och ätit sushi hos Gao, Gott. Nu vaknar hon och vill ha sin sushi...

Varm... Vi har hämtat Storebrors cykel som har varit på lagning i veckan (behöver jag säga att jag sprang med och höll honom, det är ju H´s jobb)
Kram

21 maj

Tråkig dag.
Vi lämnade H på stationen i morse, det är redan tomt här hemma, även om han inte brukar vara hemma vid denna tiden när han jobbar på kontoret, fast det är väl det att man vet att han inte kommer ikväll. Däremot är det fullt ös på andra våningen, Storebror tog med sig en kompis hem och jag har inte en aning vad de leker men det låter mycket och kul.
Lite "pigga upp" bilder tagna igår.
    
Storebror hjälpte mig att baka kladdkaka. 

Och än så länge är hon så liten att hon badar i handfatet.


Lillan sover och sover hon kanske inte heller sov så bra inatt... Hon har sovit nästan hela dan, bara vaknat och tittat lite eller ätit. Fast igår var hon vaken desto mer, då var vi på öppna förskolan och träffade några andra bebisar och då är det mycket nya intryck och det brukar ge utslag i ett ökat sömnbehov, fast oftast samma dag, typ lite gnällig på kvällen, denna gången inget gnäll bara SOVA.

Snart får jag väl gå och väcka henne annars går hon väl aldrig och lägger sig.
Kram Anna

19 maj

Måndag... Trött. Lillan har kommit in i ett härligt matmönster nattetid nu, jag som var så nöjd att jag fick sova tills kl 3 och sen till 5-6 men det var väl som vanligt när man tror att det finns en rutin så ändras det. I natt blev jag väckt 00.30, 2.30, 3.30, 4.30 och ifrån dess ingen sömn. H tog sovmorgon och körde Storebror till dagis och då passade jag på att sova 1½ timme.
Vi var och hälsade på den minsta kusinen igår, nästan lika stor som Lillan fast 2,5 månad yngre. Hoppas att de kommer att få det roligt när de blir lite större. Hon vaknar från sin middagssömn nu, skriver mer sen.
Kram Anna

16 maj

Äntligen Fredag...
Sonen har badat och får just nu en ny frisyr, Lillan har somnat och jag fredagsmyser på soffan med en Kilkenny. Här kommer det lite foton.
Först var det Vårkonsert på Dagis (30/4)
 

Storebror och kusiner är med papporna på Cirkus (3/5)
 

Grillkväll hemma hos oss (9/5)


Konstutställning i naturen en av de härliga sommardagarna (10/5)
    

Vi sår blomfrön (11/5) och Lillan växer (12/5)
   

Hej så länge.
:) 

12 maj

Jaha, var sommaren över nu???
Förhoppningsvis inte. Har inte varit inne och skrivit på ett tag igen... denna gången skyller jag på det fina vädret datorn gör sig inte så bra i solskenet utomhus (det är väldigt svårt att se på skärmen) där vi har spenderat den mesta tiden. Den gångna helgen har bestått av gräsklippning, konstutställning, grillningar, blomplantering, fotbollsspelande, hoppande, sortering av verktyg, fika med kompisar, korsordslösning, allmänt slöande och sova. Detta uteliv har resulterat i två "fint" röda armar för mig, resten av familjen har klarat sig med en fin brun nyans på armar, ben och ansikten.
Har letat efter sladden till kameran för att kunna ladda upp lite nya foton, men den la jag på ett bra ställe sist jag städade för den hittar jag inte, så ni får hålla ut ett litet tag till eller komma och hälsa på.
Vi har även bokat vår semester sen sist, Danmark med besök på Legoland mm. Det ska bli skönt förra sommaren gjorde vi ingenting förutom snickrade på huset.

:)

RSS 2.0